Stopa Černého vlka

5. - 7. června 2015

Autor textu: Slunce

Páteční cesta obou skupin (stavěcí i vlakjedoucí) proběhla naprosto v pohodě, takže po příchodu vlakjedoucí skupiny bylo týpí skoro připraveno k ulehnutí. Někteří si se spánkem tak pospíšili, že ani nepočkali na večeři.

V sobotu ráno jsme se dozvěděli, že budeme pomáhat statečnému Rychlonohému Lišákovi. Rozdělili jsme se do dvanácti rodů nazvaných dle indiánských měsíců. Dopoledne jsme obcházeli kouzelná zvířata, která nám po úspěšném splnění úkolů dala potřebné amulety pro následující dobrodružství. Ti rychlejší stihli navštívit i Kopčema v jeho chýši.

Po obědě a nezbytném koupání v rybníce následovala průzkum táborů Mohawků a následné získání kouzelného váčku z jejich středu. Mohawkové jsou stateční bojovníci, takže hned vyrazili na protiútok a my jsme museli bránit naše rodové štíty jako jeden kmen. Boj byl urputný, ale nakonec jsme se Mohawkům ubránili.

Večer po dalším koupání a večeři jsme se vydali poděkovat kouzelným zvířatům za jejich pomoc. Odnesli jsme dary do lesa, kde jsme zvířatům poděkovali a ona nás za dary odměnila.

Vyhlášení sobotní hry proběhlo v neděli ráno. Ve vítězném rodě byl Sova. Na druhém místě se umístil rod s Anežkou. Škrtič s Honzou byli v rodě na třetím místě. Po vybrání odměn následovalo bourání tábora s následném dalším koupáním v rybníce před odjezdem domů.

Autor fotografií: Slunce